Almanya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Almanya Vatandaşlığı

ALMANYA OTURMA İZNİ

Almanya'ya taşınmak heyecan verici bir maceradır. Farklı insanlarla dolu bir yer ve fırsatlar sınırsız denilecek derecede fazla durumda. Muhteşem şehirler ve güzel doğallıklar var. Orada bir saniyeliğine hareket etmeye pişman olmayacaksınız. Dezavantajı yerleşmiş olana kadar, birkaç çember atlamayı gerektirmesidir. Almanya bürokrasinin çok olduğu bir bölge olarak bilinir. Kırmızı bant kâbusu(yasal olarak sıkı ve tedbiri yüksek kurallar içerdiğinden) olduğu söylendiğinden, ülkede kalabilmek için bir kaç uzun soluklu yoğun işlem yapmanız gerekecektir.

Alman Oturma İzni nedir?
Tek amacınız Almanya'yı turistik amaçlı ziyaret etmek ise, oturma izniyle ilgili endişelenmenize gerek yok. Bir turist vizesi Almanya'da yaklaşık 90 gün kalmanıza ve ülkeyi ve sunabileceği her şeyi keşfetmenize izin verir. Oturma izni olmaksızın izin verilen 90 günün ötesinde kalmak mümkün değildir.
Dolayısıyla bir Alman oturma izni, 90 günden daha uzun süre Almanya'da kalmanıza izin verir. Bu süre zarfında ülkede başka faaliyetlerde eğitim alabilir, çalıştırılaabilir ya da meşgul olabilirsiniz. Ama ikamet izniniz olup olmadığını nasıl anlarsınız? AB ülkeleri, İsviçre, Norveç, İzlanda ve Lichtenstein'lılar hariç diğer tüm yabancı uyruklu kişilerin Almanya'da 90 günden fazla kalmaları için oturma iznine ihtiyaçları vardır.Birçok yabancı uyruklu kişi Almanya'ya ikamet eden ülkelerden ikamet izni başvurusunda bulunacak veya 90 gün süreyle Almanya'ya girmek için Schengen vizesi alma yükümlülüğü taşımaktadır. Ancak bazı ülkeler için, ilk 90 gün boyunca Almanya'ya vizesiz yolculuk yapmak ve ülkenin ikamet izni başvurusunda bulunmak mümkündür.


NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Almanya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Almanya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Almanya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Oturma İzni Türleri
Kaldığınız süreye ve yerine getirdiğiniz şartlara bağlı olarak, çeşitli Alman ikamet izni türleri vardır. Genel olarak, Almanya'da farklı zaman dilimlerinde kalmanıza izin veren üç oturma izni bulunmaktadır.
Geçici İkamet İzni
Adından da anlaşılacağı gibi, Geçici İkamet İzni veya Sınırlı İkamet İzni (Aufenthaltserlaubnis), Almanya'da daha kısa konaklamalar içindir. Bu tür ikamet iznine sahip olduğunuzda, yalnızca bir yıl Almanya'da kalmanıza izin verilir. Bununla birlikte, durumunuzun değişmediği ve koşulları yerine getirdiğiniz şartıyla, uzatma imkânınız vardır.
Geçici İkamet İzni, yabancı insanlara Almanya'da kalmak için belirli bir nedeni varsa verilir. Bu izin türüne başvurduğunuzda, neden kalmak istediğinizi ve bunun için size bırakılan kartın nedenini belirtirsiniz. Daha sonra ikamet izninizin izin vermediği bir faaliyete katılamazsınız. Örneğin, öğrenim için geçici ikamet iznine başvurursanız, yalnızca çalışıp çalışamadığınızı kontrol etmekle kalınmamakla beraber diğer özelliklerden de yararlanılamamaktadır.
Geçici ikamet izni, çoğu yabancı uyruklu kişinin aldığı ilk izin türünü oluşturur. Bu, Almanya'da daha kalıcı bir konaklama için bir temel oluşturur. İhtiyaçlardan biri olan kalıcı izin için, geçici izni belirli bir süre tutmuş olmak gerekir. Yalnızca özel durumlara sahip olanlar bu gereksinimi aşabilir.
İstihdam Amaçlı
Almanya'da ikamet izni ile çalışmanıza izin verilmesi için karşılanması gereken birkaç gereklilik vardır. Bazıları Almanca yeterliliğini içerir ve siz ve işvereniniz, iş pozisyonunun diğer Alman vatandaşları, AB vatandaşları veya öncelikli işçiler tarafından doldurulamayacağını ispatlamalıdır. Öncelikli işçiler, Almanya'da daha uzun zamandır çalışanlardır. Buna ek olarak, Federal İstihdam Bürosu (Federal Employment Agency) veya Bundesagentur Fur Arbeit'in onayını almalısınız.
Eğitim Amaçlı
Almanya'da bir lisans, yüksek lisans veya meslek yüksek okulu bitiren öğrenciler için geçici ikamet izni verilmektedir. Genellikle program süresince ikamet iznini alırlar. Eğitim süresince, 120 gün boyunca veya 240 gün boyunca yarı zamanlı çalışabilirler. Buna ek olarak, işbaşı eğitimi pozisyonlarında bulunabilirler. Bununla birlikte, uzun vadeli sözleşmelere katılamazlar.
Öğrenciler, mezun olduktan sonra, Almanya'da iş bulma nedeni ile geçici izinlerini 18 ay daha uzatabilirler. Alman makamları, eğitimli kişileri ülke içinde tutmak istedikleri için buna izin veriyorlar. Öğrenciler bir iş bulursa, İstihdam İkamet İzni için başvurabilirler.
Evlilik Amaçlı
Bir Alman vatandaşı ya da Almanya'da daimi ikamet izni bulunan bir kişiyle evlenmek, ülkede kalmanıza izin verir, ancak yine de ikamet iznine ihtiyaç duyacaksınız. Evlilik yoluyla tek bir Alman ikamet izni yoktur ancak bu, aile birliği amaçlarıyla ülkede kalma iznini almanız anlamına gelir. Aynı cinsiyet çiftleri de Almanya'da kabul edilir ve evlilik sonrası ikamet izni almaya uygundur.
Gereksinimler, B1 dilinde Almanca dilini iyi kavramış olmayı içerir ve aşağıda belirtilen diğer ikamet izninin gerekliliklerine benzer. Oturma izni geçici olacaktır, ancak birkaç yıllık evlilikten sonra (genellikle 2 yıl) ve Almanya'da harcanan süre (3 yıl) sonra eş sürekli ikamet kazanmaya hak kazanır.
Bu süre boyunca eş, istihdam veya çalışma amaçlı izin başvurusunda bulunabilir.
Kalıcı Oturma İzni
İstediğiniz kadar Almanya'da kalmanıza izin verilmesi için Alman Daimi İkamet İznini almalısınız. Bu, Yerine Getirme İzni ya da Almanca, Niederlassungserlaubnis olarak da bilinir. Daimi ikamet izniyle, Almanya'da çalışabilir, ayrıca ihtiyacınız olduğunda ülke içinde ve dışında da seyahat edebilirsiniz.
Bu izin çoğunlukla geçici oturma iznini birkaç yıl tuttuktan sonra veya AB Mavi Kartlılar için verilir. En az 5 yıl çalıştıklarını, işlerinin Federal İstihdam Bürosu tarafından onaylandığını ve hükümete gerekli vergileri ve katkıları ödediklerini ispatlamaları gerekiyor.
Buna ek olarak, Almanca dil yeterlilik şartları daha katıdır, bu nedenle daha gelişmiş Almanca bilmeniz gerekecektir.Daimi ikamet izniniz varsa, çocuklarınızın ve eşinizin size katılmasına izin verilir. İlk olarak geçici ikamet izni ve birkaç yıl sonra kalıcı izni almaları gerekmektedir.
Alman Oturum İzni İçin Gerekli Belgeler
Oturma izninden herhangi birine sahip olmak için birkaç şartı yerine getirmeniz gerekecek. Çoğu, aynı olacak, örneğin:
⦁Başka bir ülkeden geçerli bir pasaportu
⦁Sabıka kaydının olmaması
⦁En az bir B1 seviyesinde Almanca bilgisi yeterliliği
⦁Alman sağlık sigortasına sahip olunması
⦁Çalışmak ve / veya çalışmak için sağlıklı olduğunuzu ispatlayan bir sağlık kontrolü
⦁Mali açıdan istikrarlı ve kendinize ve ailenize destek verici olabilme
⦁Almanya'da çalışacaksanız işvereninizden iş teklifi ve açıklamasıyla ilgili bir mektuba ihtiyacınız olacaktır.
⦁Almanya'da eğitim alacaksanız, bir üniversiteye kabul edildiğinize dair kanıta ihtiyacınız olacaktır.
⦁Almanya'daki eşinize katılırsanız, evlilik belgesi gibi belgelere ihtiyacınız olacaktır.
Bu belgelerin hepsine sahipseniz ve şartları yerine getirirseniz, başvuru sürecinize başlayabilirsiniz.

Almanca Adresinizin Kaydı
İster ilk 90 gün içinde Almanya'dan başvuruyor, ister ülkenizden başvuruyorsanız yapmanız gereken ilk şey yeni Alman adresinizi yetkililere kaydetmektir. Almanya'nın bu şartı vardır ve ikamet izninden yararlanabilmek için yerine getirmelisiniz.Adresinizi kaydettirmezseniz para cezası alabilirsiniz ve oturma izni belgesi reddedilebilir. Bu gereksinimi tamamladıktan sonra belgelerinize ekleyebileceğiniz bir sertifika almaktasınız.
Sağlık Sigortası ve Banka Hesabı
Almanya'da halihazırda sağlık sigortası yaptırmadıysanız, ikamet izni için başvurmadan önce bunu yapmanız gerekir. Almanya, sigortalı olmanızı ve yabancı sigorta poliçelerini tamamen kabul etmenizi gerektirir. Kendinize bir Alman şirketinden bilgi almanız yararınıza olacaktır.
Buna ek olarak, finansal istikrarı kanıtlamak için bir Alman banka hesabı açıp paralarınızı orada göstermeniz gereklidir. Ardından, kendiniz ve ailenizi destekleyebildiğinizi kanıtlamak için herhangi bir finansal banka dekontu alacaksınız ve diğer belgelerinize ekleyeceksiniz.
Bir başvuru formu doldurun ve bir randevu ayarlayın :
Nereye gidebileceğinizi, göstermek için ve başvuru formunu alabileceğiniz yerel göçmenlik bürolarından başvurabilirsiniz. Başvuru formunun yanı sıra randevu da ayarlayabilirsiniz. Randevunuzu ne kadar erken ayarlarsanız, o kadar iyi olur. Almanya'daki göçmenlik büroları her zaman kalabalıktır ve bekleme süresi uzundur, dolayısıyla 90 gününüzü geçmemek için yakın zamanda bir randevu almanız yararınıza olacaktır.Randevunuzun olduğu gün, oraya mümkün olduğunca çabuk ulaşmaya çalışın. Randevunuz belirlenmiş bir zamansa bile büyük olasılıkla beklemek zorunda kalacaksınız. Belge dosyanızı yanında bulundurduğunuzdan ve bir şey eksik olmadığınızdan emin olun.
Sıranız geldiğinde yaklaşık 10 dakika mülakat yapmanız gerekmektedir. Subay belgenizin dosyasına bakacak ve her şey yolunda giderse işlem için beklemek üzere evinize gönderilecektir. Herhangi bir belge eksikse, başka bir randevu ayarlamanız ve ek belgeleri getirmeniz gerekecektir.
Oturma izni isteğinizin yaklaşık iki ila üç hafta boyunca işlenmesi gerekecek ve ardından bir cevap alacaksınız. İzin belgesini alırsanız, size verildiği süre boyunca Almanya'da kalmanıza izin verilir. Reddedilirseniz, bunun nedenler

Alman Vatandaşlığına başvuru nasıl yapılır?
Vatandaşlığa geçiş için tüm şartları yerine getirdiğinizi ispatlayabiliyorsanız, başvuru sürecinize başlayabilirsiniz. 16 yaş üstü tüm kişiler başvurmakla yükümlüdür. On altı yaşın altındaki çocukların ebeveynleri ve yasal koruyucuları başvuruda bulunur. Vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunulacak adımlar şunlardır:

Başvuru formu :

Almanya büyük bir ülke olduğu için, her eyalet ve yerin vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunan göçmenlik bürosu vardır. Süreci başlatmak için, aşağıdaki yerlerden birinden bir vatandaşlığa yatırma başvuru formu almalısınız:

⦁Yerel göçmenlik bürosu
⦁Eğer bir kentsel alanda yaşıyorsanız, şehir konseyine gidilebilir
⦁Bir Alman ilçesinde yaşıyorsanız, bölge müdürlüğüne gidilebilir
⦁Belediye meclisi veya diğer herhangi bir yerel makama gidilebilir
Başvuru formunu doldurun ve gereksinimleri karşıladığınızı kanıtlayan tüm belgelerle birlikte bir dosya derlemeye başlayın.
Alman Vatandaşlık Sınavını Geçin :
Alman vatandaşlığını kazanmaya hazır olduğunuzu kanıtlamak için vatandaşlık sınavını geçmelisiniz. Bu test, yaşamakta olduğunuz yere özel soruların yanı sıra Alman yaşamı, toplumu, kuralları ve kanunları üzerine 33 çoktan seçmeli soru içermektedir. Test bir saat sürer ve testi geçmek için en az 17 soruyu doğru cevaplamanız gerekir. Testi geçtiğinizde belge dosyanıza ekleyebileceğiniz bir vatandaşlık sertifikası alırsınız.
Sınava hazırlanmak için, entegrasyon kursu alabilir, Göç ve Mülteciler Federal Dairesi'nin uygulama test seçeneklerini kullanabilirsiniz veya sadece Alman yaşamı ve yasaları hakkında daha fazla bilgi okuyabilirsiniz.
Bu gruplardan herhangi birine ait iseniz, vatandaşlığa alma testinden muaf tutulabilirsiniz:

⦁Testi yaşlılık, hastalık veya sakatlık nedeniyle alamıyorsanız,
⦁16 yaşın altında iseniz,
⦁Alman üniversitesinden siyaset, hukuk veya sosyal bilimler alanında yüksek lisans derecesine sahipseniz,
⦁Vatandaşlığa alma ücretlerini ödediyseniz (yatırımlar dahil).

Vatandaşlığa geçiş vasıtasıyla Alman vatandaşlığına başvurmakla ilgili bazı ücretler de vardır. Bunlar ödemek zorunda olduğunuz ücretlerdir:

⦁Yetişkinler için 255 Euro'luk başvuru formu
⦁16 yaşın altındaki çocuklar için 51 Euro'luk başvuru formu
⦁Vatandaşlığa geçiş / 25 Euroluk Vatandaşlık Sınavı
⦁25 Euro'ya Vatandaşlık Sertifikası'nı kontrol edebilir ve bir dahaki sefere başvurunuzu iyileştirebilirsiniz.

Evlilik ile Alman Vatandaşlığı
Vatandaşlığı tabi kılmaya hak kazanan insanlar sadece belli bir süre Almanya'da kalıcı ikamet edenler değildir. Bir Alman vatandaşıyla evlendiyseniz, vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunabilirsin.
Halihazırda bir Alman uyrukluyla evli yabancı uyruklular halen tüm vatandaşlığa kabul şartlarını yerine getirmek ve sınavı geçmek zorundadırlar. Bununla birlikte, evlilik şartlarını da karşılamaları gerekir. Bu, çiftin en az iki yıl evli ve en az üç yıl Almanya'da yaşamadığı sürece, yabancı uyruklu eşin vatandaşlığa kabul edilmesine izin verilemediği anlamına gelir.


Almanya vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Alman vatandaşlığına sahip bir kişi, aşağıdakileri yapmasını sağlayan bir Alman pasaportu alabilir:
⦁177 ülkeye vizesiz seyahat etmek
⦁Almanya'da ucuz yaşamak, çalışmak ve çalışmak
⦁çok az kısıtlama ile Birleşik Krallık'ta veya diğer AB veya AEA ülkelerinde yaşamak, çalışmak veya çalışmak
⦁mükemmel bir konsolosluk hizmetinden yardım almak
Bir emekli olarak, Almanya dışındaki bir ikili anlaşma olmadan AB dışında bir ülkeye geçerseniz, federal devletten halk Sağlığı ve Hemşirelik Sigortası hakkınızı kaybediyorsunuz demektir, aynı zamanda bir Alman sigorta şirketine ait isteğe bağlı bir sağlık sigortası için de geçerlidir.
Almanya'da Yaşam Şartları
Almanya'da, kişi başına ortalama net ev artı-ayarlı harcanabilir gelir, yılda 33 652 ABD doları olup, OECD ortalamasının yılda 30 563 ABD dolarından daha yüksek konumdadır. Fakat zenginler ve fakirler arasında önemli bir boşluk var - nüfusun en üs t% 20'si alttaki % 20'den dört kat fazla kazanmaktadır.
İstihdam açısından, Almanya'da 15 ila 64 yaşları arasındaki insanların yaklaşık % 75'inde ücretli bir iş sahibidir ve bu oran OECD istihdam ortalaması olan % 67'nin üzerindedir. Erkeklerin % 78'i ücretli çalışıyor, buna karşılık kadınların % 71'i ücretlidir. Almanya'da, çalışanların neredeyse % 5'i çok uzun saatler çalışıyor ve OECD ortalamasının % 13'ünden oldukça düşük, erkeklerin % 7'si kadınların sadece % 2'sine kıyasla çok uzun süre çalışıyor.
İyi bir eğitim ve beceri, iş bulmak için önemli şartlardır. Almanya'da 25-64 yaş grubundaki yetişkinlerin % 86'sı orta öğretim görmüştür ve OECD ortalamasının % 74'ünden fazladır. Erkeklerin % 88'i lise düzeyini başarıyla tamamladığı için kadınların % 85'inde bu oran erkeklerden daha yüksektir. Eğitim sisteminin kalitesi açısından, OECD'nin Uluslararası Öğrenci Değerlendirmesi Programı (PISA) 'da ortalama bir öğrenci okur-yazarlık, matematik ve fen bilgisi okumada 508 puan almıştır. Bu puanlar OECD ortalamasının 486'sından daha yüksek. Kızlar bir çok OECD ülkesinde erkek çocuklardan daha iyi performans göstermesine rağmen, Almanya'da erkek çocukların ortalaması kızlara göre 2 puan daha yüksektir.


Almanya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 658.90 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 497.52 €
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 1.289.29 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 946.78 €
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 4,209.18 €
Metre Kare başına daire fiyatı merkez dışında 2.829.21 €
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonrası) 2,219.98 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 2.00

Kişi başına GSYİH
41.936,06 USD ‎(2016)
Nerede yaşamalı ?
Münih
Bugünlerde bu kategoride listenin başına geçmiş bulunuyor. Bu, esas olarak otomobil üreticisi BMW de dahil olmak üzere orada bulunan çok sayıda büyük şirketten kaynaklanıyor. Münih'in iyi altyapısı ve yüksek yaşama standardı diğerlerinden üstün duruyor.
Wolfsburg
En çok göze çarpan şehir olmayabilir, ancak Wolfsburg araba-imalat olanakları ile içiçedir. Aşağı Saksonya'daki 124.000 kişilik metropol, Volkswagen'in karargahına ev sahipliği yapıyor. İşlerin kendileri Cebelitarık kadar büyük bir alanı kapsıyor ve kentteki neredeyse herkes için doğrudan veya dolaylı olarak istihdam sağlıyor.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın